De Slag om de Ardennen - Route 4

flag
  • Toeristische route - Slag om de Ardennen

Einde van de opmars van de 6e en 5e Duitse Pantserlegers

Om het verrassingseffect maximaal te benutten en een snelle opmars van de pantsertroepen te verzekeren, hadden de Duitse bevelvoerders het plan opgevat om vanaf de eerste dagen van het offensief de belangrijke verbindingswegen en verkeersknooppunten te veroveren. De Amerikaanse troepen moesten terugtrekken, maar slaagden er toch in om de opmars van de Duitsers te verstoren en in grote mate te vertragen. De 1e Panzer SS werd in La Gleize tot staan gebracht, de 12e Panzer SS zou nooit over de heuvelrug van Elsenborn raken, en de 2e Panzer SS zou niet verder komen dan de sector van Marche-en-Famenne. Voor het 6e Pantserleger was alle hoop om de Maas te bereiken nu verdwenen.
Reisweg : Deze route begint in Neuville-en-Condroz, en loopt dan door de steden en dorpen van Rabozée-Baillonville, Marche-en-Famenne & Verdenne, Hotton, Melines-Soy, Sadzot, Grandmenil, Manhay, Malempre, Bra-sur-Lienne, Trois-Ponts, Stavelot, Malmedy, La Gleize en uiteindelijk Werbomont. Download onze brochure "De Slag om de Ardennen" door HIER te klikken
Bezienswaardigheden :De overblijfselen van de kerk uit de 11e eeuw, op het terrein van de oude abdij. Abbaye de Stavelot - 4970 STAVELOT - 080/88 08 78.Papiermuseum dat de Chinese oorsprong en de diverse productietechnieken van papier door de eeuwen heen schetst. In hetzelfde gebouw: Carnavalmuseum. Place de Rome 11 - 4960 MALMEDY - 080/33 70 58.

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.