De Slag om de Ardennen - Route 3

flag
  • Toeristische route - Slag om de Ardennen
De doorbraak van het 6e Duitse pantserleger - Het 6e Duitse Pantserleger onder bevel van veldmaarschalk Sepp Dietrich was samengesteld uit SS divisies berucht om hun fanatisme en wreedheid. Ze kregen het bevel de Maas over te steken tussen Hoei en Luik. De speerpunt van de aanval was de Kampfgruppe onder bevel van Lt. Kolonel Joachim Peiper. Hoewel ze verrast werden door het uitbreken van het offensief, herstelden de Amerikaanse eenheden hun verdedigingslinies en bezorgden ze de oprukkende pantsereenheden veel oponthoud. De Kampfgruppe Peiper werd tenslotte tot staan gebracht in La Gleize. Ook de 12e, 2e, en 9e Panzer SS werden tot staan gebracht. Het 6e Duitse Pantserleger was tegengehouden.
Reisweg : Deze route begint in Henri Chapelle, en loopt dan door de steden en dorpen van Eupen, Elsenborn, Krinkelt-Rocherath, Büllingen, Bütgenbach, Baugnez, Ligneuville, Saint Vith, Poteau, Vielsalm, Grand Halleux, Neufmoulin, Trois-Ponts en uiteindelijk La Gleize. Download onze brochure "De Slag om de Ardennen" door HIER te klikken
Bezienswaardigheden ;Amerikaans Kerkhof, Rue du Mémorial, 4852 Hombourg - 087/68 71 73.Gemeentelijk Museum met interieurs van huizen uit de tijd van de wolnijverheid (17e en 18e eeuw) en ook voorstellingen van het carnaval van Eupen. Rue Gospert 52 - 4700 EUPEN - 087/74 00 05.Chocoladefabriek Jacques toont de geschiedenis van de chocolade; bezoek de productiehal en bekijk de voorstelling van de verzameling oud materieel. Rue de l'Industrie 16 - 4700 EUPEN - 087/59 29 67.Archeoscoop van het land van de Salm toont de geheimzinnige legenden van het woud van Vielsalm, en de ondergrondse rijkdommen en geschiedenis van de streek. Av. de la Salm 50 - 6690 VIELSALM - 080/21 57 68.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.