De Slag om de Ardennen - Route 1

flag
  • Toeristische route - Slag om de Ardennen
De Britten in de Slag om de Ardennen - Hoewel de inbreng van de Britse troepen nooit de omvang van het Amerikaanse leger zou benaderen, mogen we hun inspanningen zeker niet zomaar verwaarlozen. Op weg naar de Ardennen kwam een Britse pantserdivisie aan in Florennes, waar zij enkele dagen werden ingekwartierd in de gebouwen van het vliegveld. Vervolgens trokken ze op om de troepen te ondersteunen die betrokken waren bij het tegenoffensief. Het is in Florennes dat ook uw reis begint. Op het terrein van het vliegveld bevindt zich nu overigens een museum waar een Spitfire MK XIV uit 1944 te zien is, samen met diverse toestellen die kenmerkend zijn voor de ontwikkeling van de Belgische luchtmacht.
Reisweg: Deze route begint in Florennes, en loopt dan door de volgende steden en dorpjes; Dinant, Celles, Rochefort, Bure, Saint Hubert, Champlon, Bande, Marche-en-Famenne, Hotton en uiteindelijk La Roche-en-Ardenne.
Download onze brochure "De Slag om de Ardennen" door HIER te klikken
Bezienswaardigheden:
De Citadel van Dinant, gelegen hoog op een rotsrichel, en te bereiken via trappen of met de kabellift. Prachtig uitzicht over de stad en de Maasvallei. 5500 DINANT - 082/22 36 70 - 082/22 21 19.
De grotten "La Merveilleuse" en de bijzondere kalkafzettingen. Route de Philippeville 142 - 5500 DINANT - 082/22 22 10.
In Tellin, het "Musée de la Cloche et du Carillon" (Museum van de Klok en de Beiaard), in een oude postherberg, dat de oude en moderne geschiedenis schetst van dit stukje industriële erfgoed. Rue Grande 23 - 6927 TELLIN - 084/36 60 07.
De basiliek, met haar barokke gevel uit de 18e eeuw, haar interieur in hooggotiek uit de 16e eeuw, het altaar gewijd aan St. Hubert en de Romaanse crypte uit de 11e eeuw.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.