De Slag om de Ardennen - Bastenaken - Route 2

flag
  • Toeristische route - Slag om de Ardennen

Bastogne - Op 17 december werden de para's van de 101st Airborne Division, die zich toen op rust in Reims bevonden, in staat van paraatheid gebracht. Ze gingen over de weg naar de gevechtszone in de Ardennen om er de opmars van de Duitse troepen naar Bastogne tegen te houden en om er de voornaamste toegangswegen tot de stad te verdedigen. Ondertussen vielen de eenheden van het 5e Duitse Pantserleger de stad vanuit het noorden en het zuiden aan. Een pantsercolonne van de 4th Armored division slaagde er echter in om na zwaar Duits verzet de omsingeling te doorbreken. De Slag om Bastogne zou duren tot 17 januari 1945. Bastogne is eveneens het startpunt van deze route.
Reisweg: deze route begint in Bastogne, en loopt dan achtereenvolgens door de volgende steden en dorpen: Bizory, Recogne, Noville, Mageret, Neffe, Marvie, Villers-La-Bonne-Eau, Assenois, Senonchamps, Hemroulle, Champs, Longchamps en opnieuw Bastogne (Place Merceny). Download onze brochure "De Slag om de Ardennen" door HIER te klikken


Bezienswaardigheden:Original Museum: museum gewijd aan de Ardennen, de fauna, oude werktuigen en ook aan de burgers en soldaten uit de Slag om Bastogne. Rue de Neufchâteau 20 - 6600 BASTOGNE - 061/21 27 89.Maison Mathelin: museum voor geschiedenis en archeologie waar men Bastogne kan ontdekken vanaf de prehistorie tot aan de dramatische winter van 44-45. Rue G. Delperdange 1, 6600 BASTOGNE - 061/21 32 87.Museum in Piconrue : toont de tradities en religie in de Ardennen, religieuze meubelkunst en kunstschatten uit sacristieën. Place St. Pierre 24, 6600 BASTOGNE - 061/21 56 14.La Ferme des Bisons : tentoonstelling over de Indiaanse cultuur, tradities en handwerk. Recogne, 6600 BASTOGNE - 061/21 06 40.

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.