pdf

SAINTS-PIERRE-ET-PAUL

  • Religieus erfgoed
De kerk maakt deel uit van een benedictijnenklooster en werd tussen 1136 en 1145 gebouwd en in de 16e E gerestaureerd. Het heeft de vorm van een Latijns kruis. De centrale beuk is gescheiden van de zijbeuken door afwisselend dikke en dunne zuilen, die het ritme aangeven van de gelovige naar het altaar. Het kruispunt van het dwarsschip wordt gemarkeerd door een achthoekige toren met spits, die paarsgewijs vensters bevat, kenmerkend voor de Bourgondische School van Cluny (moeder-overste van de benedictijner orde). De kerk steunt op vier grote pijlers, die worden verbonden door korfbogen. Het koor wordt verlicht door een grote vensteropening in klavervorm. De uitspringende koornis wordt omlijst door twee absiskapellen. De gevels zijn versierd met liseen. Prachtige doopvonten uit de 12de E.
E-mail- en internetadressen uitsluitend voor rondleidingen.
Rondleidingen : uitsluitend voor groepen. Info: Art&Fact asbl Tel.: ++32-(0)4/366 56 04 - Fax: ++32-(0)4/344 24 38.
Bereikbaar : autoweg: Luik - Namen (afslag 6 Villers-le-Bouillet), op de N684 richting Neuville - sous-Huy, vervolgens de N 90 richting Hermalle-sous-Huy, dan richting Nandrin - bus : lijn 94 Luik - Anthisnes - Ouffet - trein : lijn 125 Luik - Huy (station van Huy).
Gratis toegang.

Diensten/Faciliteiten

Voorzieningen

  • Parking
  • Parking autocar
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.