Les Bons Villers: kamer van de schepenen

flag
  • Religieus erfgoed
In het allereerste begin was hier een priorij, waarvan de activiteiten duurden van de 10de tot de 13de eeuw. Van deze priorij vindt men nauwelijks andere sporen dan min of meer vierkante stenen die zijn hergebruikt in diverse bouwwerken... en in het bijzonder voor dit kleine gebouw, dat de "Chambre échevinale" (Kamer van de Schepenen) wordt genoemd en in werkelijkheid bestaat uit een koetspoort, voorzien van een voetgangersdeur, die toegang gaf tot een grote hoeve, een priorij, of een abdij. Op deze poort is slechts één kamer aangebracht. Daar kwamen de "verantwoordelijken" van Frasnes na het ontvangen van hun vrijheid van 1160 samen. De bewoners van Frasnes en hun medestanders hebben dit unieke gebouw uit de 12de eeuw opgekocht en gerestaureerd.
Elke 4de zondag van juni komen tal van inwoners uit Bon Villers en omgeving samen voor hun traditionele bijeenkomst en bezoek.Open op aanvraag.Begeleide bezoeken op aanvraag.Gratis toegang.Ander telefoonnumer: 071/85 14 20.
Gratis.

Diensten/Faciliteiten

Uitrusting

  • Parking

Aanvullende informatie

Beveiligde parkingJa
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.