KERK VAN SINT-ETIENNE

flag
  • KERK VAN SINT-ETIENNE
  • Bouwkundig erfgoed
  • Religieus erfgoed
Dit opmerkelijke gebouw getuigt op bijzondere wijze over het verleden. Dit is de oudste van alle Romaanse kerken in België en is beschermd als Groots Erfgoed van Wallonië. Ze intrigeert door haar soberheid en fascineert door haar pracht...
Het is de enige kerk waar de herdenkingssteen van de wijding van de kerk op 20 juni 1050 bewaard is gebleven. Kerkramen, gerealiseerd door Jean-Michel Folon die de martelaar van Saint-Etienne in herinnering brengen, maken de kerk nog waardevoller. In de kerk vindt u ook enkele realisaties van de beroemde Meester van Waha. Hij is een minder bekend beeldhouwer, maar zijn werken roepen bewondering en verwondering op.
Een audiovisuele film brengt de getuigenis van Jean-Michel Folon over de vervaardiging van glas-in-loodramen en een aantal commentaren op de belangrijke stukken in het erfgoed van de kerk. Een andere film gaat over de werken van de Meester van Waha.
Begeleide bezoeken (in het Frans, Nederlands, Engels) voor groepen (max. 25 pers.) op afspraak.
Inlichtingen: Maison du Tourisme du Pays de Marche et Nassogne asbl - 15, Place de l'Etang - 6900 Marche-en-Famenne - Tel.: +32 (0)84/34 53 27 - info@marche-tourisme.be

Diensten/Faciliteiten

Diensten

  • Rondleiding voor groepen

Uitrusting

  • Toegankelijk voor Personen met Beperkte Mobiliteit (onder voorbehoud van controle)
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.