KERK SAINT-AYBERT

flag
  • Religieus erfgoed
De kerk die dateert uit 1926 was het werk van architect Henry Lacoste (art déco). Ze valt op door haar prachtige lichtinval, de kerkramen, het gepatineerde brons en de grote bogen in gewapend beton (de toenmalige priester wou geen pilaren zodat de boeren er zich niet zouden kunnen achter verstoppen om te praten over duiven, schapen en koeien).
Een mooi vierkant boek met driehoekige kleppen (om het belang van geometrische vormen in de architectuur te respecteren) met als titel "Sur la terre comme au ciel" (Op de aarde zoals in de hemel) werd in 2005 gemaakt door Nicolas Verplancken en Jean-Luc Dubart. Zij fotografeerden alle glasramen - zelfs die op 17 meter hoogte - dankzij een digitaal apparaat dat op een met helium opgeblazen ballon geplaatst werd, vanop afstand kon bestuurd worden en de hele tijd verbonden was met een televisie. Een opmerkelijk boek en een originele ervaring.
Het boek wordt ter plaatse verkocht.
Voor meer info kunt u contact opnemen met: jldubart@swing.be - + 32 (0) 69 34 58 82
Gratis toegang.

Diensten/Faciliteiten

Uitrusting

  • Toegankelijk voor Personen met Beperkte Mobiliteit (onder voorbehoud van controle)
  • Parking
  • Parking autocar

Aanvullende informatie

BusparkingJa
Beveiligde parkingJa
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.