WATTERMAN PARK

flag
  • Park/tuin
Dit landschapachtige park uit de 19de eeuw, dat door de familie Watterman werd nagelaten aan de stad Lessines, werd in de 80er jaren opnieuw aangelegd.
Van zijn uitbundige vegetatie zijn enkele opmerkelijk boomsoorten, zoals de tamme kastanjes, een esdoorn, Hollandse lindes, de rode Amerikaanse eik het vermelden waard. Buiten het Wattermanpaviljoen, een achthoekige constructie met een belvèdere uit de 19de eeuw, biedt het park plaats aan een memoriaal monument van Magritte (geboren in Lessines) en Braille. Dit monumentale werk, dat is aan het talent van de Luikse kunstenaar Daniël DUTRIEUX te danken is, draagt de naam "Virage aux idées claires". Dit memoriaal, dat bestaat uit 32 rechtopstaande blokken steen die op een menhir lijken, zijn over een lengte van 50 meter verdeeld.
Geopend: Het gehele jaar van zonsopgang tot zonsondergang.
Bereikbaar: Snelweg: vanaf Enghien : A8, afrit nr29, dan de N57 nemen naar Lessines - Trein: station van Lessines + Bus : 87 B en uistappen op de Grand-Place.
Vrije en gratis toegang.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.