TUIN VAN BEAUMONT

flag
  • Park/tuin
Rond een Brabants boerderijtje ontwierp Mevrouw Ermans-Lapré sinds 1960 haar tuin (55 a) in drie fases. Op de helling naast het gebouw strekt zich een rotstuin uit, die beneden uitkomt in een bos met natuurlijke begroeiing en kreupelhout, met steeds toenemende plantencollecties. De tuin is ontworpen om in te wandelen en om er planten in te ontdekken. De charme wordt verhoogd door enkele versieringen : twee stenen beelden uit 1900 en een aangelegd bloemenperk uit 1990. Deze tuin, die spontaan lijkt te zijn ingericht in de vallei, verenigt een gemengde border, een rotstuin, kreupelhoutbegroeiing, veel papaverachtige en systematische collecties, struiken, geraniums, primula's en steenbreken.
Geopend het hele jaar, na afspraak.
Bereikbaar : Snelweg E411 (Brussel - Namen), afrit Grez-Doiceau - E40 (Brussel - Luik), afrit Haasrode. Richting Hamme-Mille, daarna Néthen. Laatste weg links op de weg Sint-Joris-Weert, 1,5 km na de kerk van Néthen.
Rondleidingen : Individuelen of voor groepen (maximum 30 personen) - In het Frans - Uitsluitend na telefonische afspraak - Duur: ongeveer 1 u.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.