PARK VAN LA PLANTE

flag
 • Park/tuin
Het park van La Plante is ongeveer 2,5 ha groot en ontstond na de industrialisatie in de streek en de bouw van de sluis rond 1850. Het park dat in 1853 afgewerkt was, werd door Koning Leopold I gekozen om de 25ste verjaardag van België te vieren. De nabijheid van de Maas met de beweging aan de sluis en de regelmatige doortocht van boten maakt dit park nog aantrekkelijker. Omwille van zijn esthetische belang werd het op 4 december 1989 geklasseerd en in 2003 werd het volledig gerestaureerd: de paden werden hersteld, er werden met klimplanten versierde paviljoenen geplaatst tegenover de Maas, het standbeeld van schilder Théodore Baron werd gerestaureerd, er werden hoogstammige bomen, zeldzame soorten en verzamelplanten aangeplant.
Bereikbaar : E411 (Brussel-Namen), afrit nr14 : Bouge - Richting Namen, langs de Maas Wépion. La Plante ligt tussen Jambes en Wépion, aan de rechterkant.
Rondleidingen in de parken en tuinen van Namen.
Geopend het gehele jaar, van zonsopgang tot zonsondergang.
Toegang gratis.

Diensten/Faciliteiten

Uitrusting

 • Parking
 • Speeltuin

Dieren

  Huisdieren toegelaten

  Aanvullende informatie

  Beveiligde parkingJa
  Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.