Park van La Boverie, ontspanning en cultuur in Luik

flag
 • Park van La Boverie, ontspanning en cultuur in Luik
 • Park/tuin
Dit gebied op de samenvloeiing van de Maas en de 'Dérivation' wordt al vanaf de 14de eeuw enorm gewaardeerd door jong en oud in Luik.
Het park en de dierentuin werden tijdens het tweede deel van de 19de eeuw ontworpen. Het openbare park aan de rand van de Maas werd in 1874 gewijzigd door G. Blonden, die de kleine gebouwen (kiosken, restaurants, dierenkooien) verving door grasvelden, waarin bomen werden geplant.  In het noordwestelijk gedeelte heeft het zijn landschapsstijl behouden, het zuidwestelijk deel is in een moderne tuin veranderd.
Het park diende als achtergrond voor de wereldtentoonstelling van 1905, waar het Paleis voor Schone Kunsten, nu het Museum voor Moderne en Hedendaagse kunst gebouwd werd, waar het Prentenkabinet onderdak vinden.
In deze opmerkelijke groene ruimte bevindt zich het nieuwe Museum van La Boverie, dat tegelijkertijd museum voor Schone Kunsten en internationaal tentoonstellingscentrum is.

Praktisch

Dagelijks open
Gratis toegang
Bereikbaarheid:
Boulevard d'Avroy, Kennedy-brug

Diensten/Faciliteiten

Uitrusting

 • Parking
 • Parking autocar
 • Parking tweewielers
 • Speeltuin

Dieren

  Huisdieren toegelaten

  Aanvullende informatie

  BusparkingJa
  Beveiligde parkingJa
  Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.