PARK VAN DE BRONNEN

flag
  • Park/tuin
Aan het einde van de 10de eeuw, had de Abdij van Salzinnes een molen op de huidige parksite. Aan het begin van de 20ste eeuw werd er een sprankelend bronwater geproduceerd en verkocht. In 1996 werd het park opengesteld voor het publiek door de familie Delforge. Tengevolge de beschadiging door een te veel aan water, werd het gerestaureerd in een meer natuurlijker stijl: spontane ontwikkeling van de plaatselijke soorten, keuze van materialen (steen, hout)... De kwaliteit van de oevers is bijzonder hoog. De goede verdeling van de open en gesloten ruimtes zorgen ervoor dat uw bezoek gevarieerd is. De gebruikte oppervlaktes zoals de houten vlonders op de drassige zones dragen bij tot de kwaliteit van het park.
Doorlopend geopend, van zonsopgang tot zonsondergang.
Bereikbaarheid: Snelweg E411 (Brussel-Luxemburg) afrit 13 Champion, richting Namen. Volg de Chaussée de Louvain. Beneden, rechts richting Charleroi via de Boulevard du Nord tot het kruispunt van Hastedon. Links afslaan, over de brug rijden over de spoorweg. Daarna onmiddellijk rechts aan het einde van de brug. De Rue de l'Armée Grouchy volgend die overgaat in de Rue Salzinnes-les-Moulins. Het park ligt 2 km verder, aan de linkerkant.
Toegang gratis.
Rondleidingen in Parken en Tuinen van Namen.

Diensten/Faciliteiten

Dieren

    Huisdieren toegelaten
    Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.