pdf

Ontspan tijdens een wandeling op blote voeten op het wandelpad van l'Escale forestière

  • Natuurreservaat/-ruimte
  • Rondleiding en ontdekking

Verken de boshalte l'Escale Forestière, doe je schoenen uit en volg een verbluffend en sensationeel parcours op dit blotevoetenpad in het midden van het bos.

Een uniek wandelpad om opnieuw aansluiting te vinden met de natuur

In de Pic'orée, een terrein dat de zintuigen prikkelt, aan de rand van het Bon-Secours-bos, ontdek je de natuur op je blote voeten om zo de stress van het dagelijkse leven even los te laten. Je zal er al je zintuigen weer aanscherpen op een intens parcours van 150 meter, waar elke ondergrond je een nieuwe ervaring bezorgt. Je zal dingen voelen die je al lang niet meer gevoeld hebt: de koude of de vochtigheid, de zachtheid en de ruwheid.

In totaal kan je in maar liefst 20 bakken met natuurlijke (stro, riet, zandsteen, dennenappels, schors, …) en buitengewone (capsules, kurken, biljartballen, …) materialen voelen, vanaf de leeftijd van 3 jaar.

En tussen het voelen in de bakken door gaat jouw ontdekkingstocht verder over houten planken, platen uit kalksteen, gevlochten bamboe of grote voorwerpen, zoals holle boomstammen, houtstructuren in de hoogte, een met mos bedekte boomstam, grote stukken kalksteen, ... Geen rust dus voor je voeten!

Na de tocht, ook iets bijleren over het bos

Je ontdekkingstocht in de natuur gaat verder met een bezoek aan het interpretatiecentrum Explor'forêt, waar je alles te weten komt over de bomen, zoogdieren, vogels, planten, paddenstoelen en kleine bosdiertjes. Maak een wandeling tussen de bladeren van de boomtoppen op de Promenoir des cimes. Trek het Bon-Secours-bos (1000 ha) in en maak een wandeling met de hele familie op een van de twee circuits (4 en 7 km).

Ontdek de boshalte, l'Escale Forestière. Op dit verbluffende en leuke spektakelparcours leer je alles over de fauna en flora in het bos. Je eindigt je bezoek met een virtuele reis in een heteluchtballon op ontdekking naar de rijkdommen van het Natuurpark. Klim vervolgens op de Promenoir des Cimes, een wandelgang van 60 meter tussen de boomtoppen. Vanop 16 meter hoogte wandel je tussen eiken, essen en beuken. Laat je blik over de boomtoppen heen glijden, dan zie je Frankrijk al.


Openingsuren en praktische informatie

Pasen tot half oktober: van maandag tot zondag, van 9u tot 12u30 en van 13u30 tot 18u.
Half oktober tot Pasen: van maandag tot vrijdag, van 9u tot 12u30 en van 13u30 tot 17u.

Rondleidingen op aanvraag voor groepen en scholen.
Bezoeken met een natuurgids op aanvraag.
Bereikbaarheid: A16/E42, afrit 29 Péruwelz, N60 Leuze-Péruwelz.
Toegang tot het Maison du Parc, bewegwijzerd parcours in het bos en buitenkant site: gratis.
Gecombineerd ticket. Escale forestière + Promenoir des cimes + audiogids:
Volwassenen: € 6,-. Leden en begeleide kinderen van jonger dan 5 jaar: gratis. Kinderen van 6 tot 12 jaar: € 4,-. Studenten, andersvaliden, senioren, werkzoekenden, groepen van 15 personen en meer: € 4,70. Schoolgroepen en gelijkgestelde: € 3,-.

 

Prijs

Groep

€ 4
Tarieven - volwassenen € 6 - senioren (+60) en kinderen (6-17 jaar): € 4 - Kinderen (-6 jaar), leerkracht: gratis - forfait gezinnen (1 of 2 volwassenen, 3 betalende toegangen): € 4/pers. - Vrij groepsbezoek (minimum 15 personen, reserveren gewenst): € 4/pers. - jongerengroepen of sociale inslag: € 1/pers. - rondleiding voor groepen: € 6 per persoon voor minimum 12 personen.

Informatie over de wandeling

Duur

Minimumduur2:00

Diensten/Faciliteiten

Diensten

  • Audiogids
  • Educatieve dienst

Voorzieningen

  • Winkel/boetiek
  • Parking autocar
  • Parking tweewielers
  • Parking
  • Speeltuin
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.