ARBORETUM VAN FOURNEAU-SAINT-MICHEL

flag
  • Arboretum
  • Natuurreservaat/-ruimte
Dit bosarboretum op een hoogte van 320 m in de vallei van de Masblette, werd vanaf 1899 opgezet in het bos van het domein van St-Michel, op het gebied dat "Taille Boreux" wordt genoemd. Het is een arboretum met een van de rijkste collecties van het land. Er zijn 67 harsachtigen en 37 loofboomsoorten vertegenwoordigd. Men vindt er verschillende soorten dennen en Douglassparren. De mooie groene beuk is de grootste boom van het arboretum en de opmerkelijke Tsuga heterophylla is een van de grootste bomen van België. Ook een Pseudotsuga menziesii valt op door zijn enorme afmetingen. Het arboretum, dat is opgenomen langs een didactisch pad van 3 km, werd in 1995 gerenoveerd door nieuwe boomsoorten te planten, nieuwe paden aan te leggen en informatieborden te plaatsen.
Het hele jaar door open.
Bereikbaarheid : Route N849 Saint-Hubert tot aan Fourneau St-Michel.
Rondleidingen op aanvraag bij het Centre régional d'Initiation à l'Environnement du Fourneau St Michel (+32 (0)84/34 59 72) of de Division de la Nature et des Forêts - cantonnement de Nassogne (+32 (0)84/37 43 10).
Vrije en gratis toegang.
Gratis brochure beschikbaar bij het CRIE of het DNF.

Diensten/Faciliteiten

Diensten

  • Groep
  • FR
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.