Museum van de Slag om de Salm en de Ardennen, dec '44 - jan '45

flag
  • Musée de la Bataille de la Salm et du Saillant, Dec 44 - Jan 45
  • Museum/ontdekking
Een klein museum over de Slag om de Ardennen op enkele kilometers van Vielsalm.
Dit kleine museum bevindt zich in een schuur, die tijdens de gevechten van Grand-Halleux een eerstehulppost was voor de gewonde Duitse soldaten in de streek van Vielsalm. Op 3 verdiepingen kan je verschillende kijkkasten bekijken en tal van voorwerpen: wapens, uniformen, helmen, ...

Een beetje geschiedenis

Op 16 december 1944 lanceerden de Duitse troepen een verrassingsoffensief in de Belgische Ardennen en het noorden van Luxemburg.
Deze slag, beter gekend als "de slag om de Ardennen" of "du Saillant", verwijst naar de vorm van de frontlijn na de Duitse doorbraak. Dit was het grootste en bloedigste veldslag voor het Amerikaanse leger tijdens de Tweede Wereldoorlog.
In de vallei van de Salm vielen er door de gevechten tussen de Amerikaanse parachutisten (82ste Airborne) en de Duitse soldaten (1ste SS PZD en 9de SS PZD) veel militaire en burgerslachtoffers.

Je bezoek organiseren

Open
Van 1 juli tot 31 augustus, dagelijks van 14 tot 18 uur.
De andere maanden, de 2de zondag van de maand en op afspraak.
Prijzen
Volwassenen: € 5
Kinderen tot en met 8 jaar: € 3
Groepen van minimum 10 personen: € 4 per persoon.

Prijs

Individueel

€ 5
€ 3

Groep

€ 4
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.