pdf

De Sint-Pietersberg en het Maison de la Montagne in Lanaye

De Sint-Pietersberg ligt op de grens tussen Nederland, Vlaanderen en Wallonië en is een kalksteenmassief met een bijzonder microklimaat. In het Maison de la Montagne Saint-Pierre is er een interactieve tentoonstelling van de natuurlijke rijkdommen. Vanaf hier vertrekken ook een reeks wandelingen en fietstochten.

Het Maison de la Montagne Saint-Pierre

Je ontdekt er de grote rijkdom en de uitzonderlijke kenmerken van de fauna en flora en gaat terug tot het ontstaan van de regio. Het bijzondere microklimaat op de Sint-Pietersberg is gunstig voor de uitzonderlijke fauna en flora: orchideeën, zeldzame kevers, veel vleermuissoorten, meer dan 500 soorten vliesvleugeligen, voornamelijk bijen en solitaire wespen... en ook de Mosasaurus, de reusachtige half-reptiel half-walvis dinosaurus die in de film Jurassic World te zien was... Puur natuur

Het Maison de la Montagne Saint-Pierre is het vertrekpunt van de rondleidingen, educatieve activiteiten in het natuurreservaat en van het netwerk van wandelingen en fietstochten waarbij je deze buitengewone regio kan ontdekken.

De Sint-Pietersberg

Het kalksteenmassief van de Sint-Pietersberg bevindt zich op de grens tussen Nederland, Vlaanderen en Wallonië. In deze schitterende regio kan je pittoreske dorpjes, forten en kastelen, tal van rivieren en prachtige natuur ontdekken. 

Rondleidingen in de praktijk

  • Begeleide wandelingen georganiseerd door het Departement Leefmilieu van de Stad Visé. Kaarten zijn te koop in de Antenne touristique Basse-Meuse, rue des Béguines 7 in 4600 Visé.
  • Trek goeie wandelschoenen aan, honden aan de leiband zijn toegelaten.
  • Programma van het bezoek: bewegwijzerde wandelingen van 7,3 km of 11,9 km.
  • Duur van het bezoek: tussen 2 u en 3 u 30 (afhankelijk van de gekozen wandeling).

Prijs

Wandeling in het natuurreservaat van de Sint-Pietersberg met observatie van en uitleg bij de prachtige fauna en flora: ongeveer 2 uur, € 3 /persoon. Wandelkaart I2 Eijsden-Lanaye kost € 1,50. Bezoek aan het Maison de la Montagne Saint-Pierre en de interactieve tentoonstelling die eeuwen teruggaat in de geschiedenis van de streek en die de biodiversiteit van de Montagne Saint-Pierre toont: ongeveer 1 uur, € 1/persoon.

Diensten/Faciliteiten

Diensten

  • Rondleiding voor groepen

Voorzieningen

  • Parking
  • Parking autocar
  • Parking tweewielers
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.