Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

Mei 1940. Het dorp Haut-le-Wastia, gelegen tussen Namen en Dinant, wordt ondergedompeld in de Tweede Wereldoorlog. Het museum brengt hulde aan wie gestreden heeft voor de vrijheid.

Een duik in het dagelijkse leven van de soldaten

Het Museum van de Herinnering mei 1940 toont zeldzame documenten zoals orders, kranten, buitengewone of andere meer persoonelijk voorwerpen zoals brieven, militaire medailles of foto's. Je wordt ondergedompeld in het dagelijkse leven van deze soldaten die gestreden hebben tijdens de eerste dagen van de Tweede Wereldoorlog op het Belgische grondgebied.

Je kan er ook reconstructies, tal van maquettes en een reliëfkaart zien, evenals films en getuigenissen van veteranen en inwoners van Haut-le-Wastia.

Een museum dat hulde brengt aan de moedige geallieerde strijders.

 

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden