pdf

MTB-parcours in Ottignies - Louvain-la-Neuve | Fietstochten in Wallonië

  • Mountainbiketocht

Deze mountainbiketocht zoekt zich een weg door een land met akkers en velden. Het platteland is nooit ver weg.

Bij het vertrek aan de vijvers van Buston, zeer geliefd bij vissers, bieden de eerste kilometers geen grote moeilijkheden. In de vlakte, kort na Rofessart, kringelen de kleine wegen tussen uitgestrekte landbouwgronden.

Tot aan de horizon zien we een palet van groene, gele en bruine kleuren. Hier ontvouwt zich het platteland van Ottignies, zoals in Pinchart, het oude jachtgebied van de lokale heren, of op de site van Le Fond du Ry, een van de meest schilderachtige hoekjes langs het parcours.

Verder, bij het naderen van Céroux, rijst de romaanse toren van Moriensart op in het vlakke land. Wij fietsen naar het gemeenteplein, dat afgeboord is met 56 linden. Hier stijgen regelmatig heteluchtballons op. 

Na het passeren van Mousty en Franquenies, komen we in het Provinciaal domein van le Bois des Rêves, de groene long van de streek. We fietsen erdoor naar de jonge en moderne stad Louvain-la-Neuve. Wij rijden langs het meer tussen l’Hocaille en de wijk les Bruyères. Ten slotte arriveren we bij het Bois de Lauzelle, een bos van 180 hectare. Een kleine afdaling en we komen terug in de bucolische vallei van Buston.

Goed om te weten!

Liefhebbers van geschiedenis kunnen een groot moment beleven dat in verband staat met de Slag van Waterloo. Volg met de fiets de Route Armée Grouchy tussen Wavre en Givet (F). www.napoleon-grouchy-1815.com

Praktisch

Type route

Kleine en plattelandswegen

Type fiets

MTB

Moeilijkheidsgraad

Tocht van 27 km. Voorzichtigheid is geboden bij het oversteken van de rijkswegen.

Kinderen

Vanaf +/- 15 jaar.

Vertrek

Aan de vijvers van Buston volgt u de Rue du Moulin à Eau naar de Rue du Charnois.

Bewegwijzering

Volg de wegwijzers van het MTB-circuit (rode driehoeken en cirkels).

Parking

Vijvers van Buston, Rue du Moulin à Eau.

Informatie over de wandeling

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

Lengte

Minimumafstand27 Km

Duur

Minimumduur3:00
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.