LE CHARME DU NAMUROIS

flag
  • Mountainbiketocht
De valleien van Samber en Maas rond Namen vormen het sublieme decor van enkele mooie mountainbikeroutes die zowel doorgewinterde bikers als actieve gezinnen zullen bekoren. Met de organisatie van het Belgisch kampioenschap afdaling en een manche van de crosscountrybeker was de gewestelijke hoofdstad trouwens niet aan haar proefstuk toe op het gebied van mountainbiken. Bij het invoeren van het Waals bosdecreet profileerde de stad Namen zich maar al te graag als rolmodel om de reglementen hiervan toe te passen op dat mountainbiken.
Afstand: Erpent: 101 km (vier aaneengesloten lussen: 19 km (geel), 23 km (rood), 29 km (groen) en 30 km (blauw)); Malonne: 52 km (drie aaneengesloten lussen: 12 km (geel), 18 km (rood) en 22 km (groen)).
Bewegwijzering: gekleurde driehoek met twee wieltjes aan de basis, waarvan één van de twee wieltjes een andere kleur krijgt om een richtingsverandering aan te duiden.
Vertrekpunten: Erpent: Esplanade van de Citadel; Malonne: achter de Esplanade.
Aard van de weg: Erpent: behalve de hoogteverschillen goed berijdbaar; Malonne: eerder technisch
Moeilijkheidsgraad: deze routes zijn geschikt voor de meer ervaren mountainbiker met voldoende uithoudingsvermogen.

Informatie over de wandeling

Lengte

Minimumafstand101 Km
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.