In het Land van de Heuvels | Fietstochten in Wallonië

flag
  • In het Land van de Heuvels | Fietstochten in Wallonië
  • Fietstocht
  • Mountainbiketocht
Met vertrek vanaf het Maison du Pays des Collines staat je een prachtige fietstocht van 22 km te wachten die ideaal is voor liefhebbers van hoogteverschillen.

De zachte kronkelingen van de heuvels omgeven Ellezelles, een landelijk dorpje waar de heerlijkheid van het leven in de kleine gehuchtjes zit die we met de fiets zullen doorkruisen.

We beginnen deze mooie tocht met de RAVeL. Deze oude spoorlijn 87 verzekerde de verbinding tussen Braine-le-Comte en Doornik en kruiste lijn 82, ook wel het "Mijnwerkerspad" genoemd. Vlak na knooppunt 80 loopt de tocht verder langs de talloze kwekerijen van dit landbouwdorpje: de economie van de streek is ook verbonden aan de suikeractiviteit.

Wanneer we Saint-Sauveur naderen, rijden we door een mooi bos waar kleine banden maar al te graag door ploeteren. We beklimmen eindeloos veel hellingen en dalen ook regelmatig af. Dankzij het knooppuntennetwerk is fietsen in het Pays des Collines een echt plezier.

Praktisch

Type route

Plattelandswegen en RAVeL.

Type fiets

Alle types.


Moeilijkheidsgraad

Een parcours van 22 km te midden van het Land van de Heuvels. Hellingen en afdalingen wisselen elkaar af. Magnifieke routes.

Kinderen

Vanaf 12 jaar.

Vertrek

Bij het Maison du Pays des Collines en vertrek richting knooppunt 83. Volg de helling naar de RAVeL.

Bewegwijzering

Volg deze knooppunten vanaf het Maison du Pays des Collines: 85, 83, 82, 79, 90, 80, 81, 16, 22, 29, 31, 25, 20, 21, 88, 86 en 85.

Parking

Place d'Ellezelles of Maison du Pays des Collines, ruelle des Ecoles.

Informatie over de wandeling

Moeilijkheidsgraad

Moeilijk

Lengte

Minimumafstand22 Km

Duur

Minimumduur3:00

Organisatoren

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.