pdf

Circuit van de heuvels van Chaudfontaine | Fietstochten in Wallonië

  • Circuit van de heuvels van Chaudfontaine | Fietstochten in Wallonië
  • Source-o-rame - fietstocht - natuur
  • Mountainbiketocht

Tijdens deze tocht aan de rand van het Land van Herve ontdekt u panorama’s met heuvels, heggenlandschappen en weiden. 

Na het vertrek aan de oever van de Vesder in Vaux-sous-Chèvremont, nemen we de RAVeL. Deze voormalige lijn 38 was in de 19e eeuw een spoorlijn die werd gebruikt om steenkool van Fléron naar Duitsland te vervoeren en metalen van Plombières naar het Maasbekken.

Tegenwoordig kan men rustig fietsen op de voormalige spoorbedding, de natuur heeft er namelijk haar rechten terug gekregen. Wanneer we de RAVeL kort na de ‘Terril de Basse-Ransy’ verlaten, ontdekken we het heggenlandschap van het naburige Land van Herve, waar we heen trekken nadat we de mooie kapel van Sainte-Anne zijn gepasseerd.

Zij herdenkt vijf Bretonse soldaten die hier de dood vonden in 1794. De tocht passeert Romsée; het panorama bij Chaumont onthult de hele vallei van de Vesder. 

Van gehucht naar gehucht kringelt de route op de heuvel van Chaudfontaine en passeert ze voorbij de Haras de la Rochette. De mooie afdaling leidt ons naar de rivier. Die wordt onze draad van Ariadne om ons terug te brengen naar Vaux-sous-Chèvremont. Maar eerst passeren we nog het park van Hauster met zijn vele bijzondere bomen.

Goed om te weten!

‘Calidifourchon’, een fietsatelier dat naast het uitvoeren van reparaties, ook voorwerpen fabriceert met onderdelen van fietsen. Wereldrecordhouder voor de ‘hoogste fiets ter wereld’ (record in het Guinness book). 

Praktisch

Type route

RAVeL, kleine wegen.

Type fiets

MTB.

Moeilijkheidsgraad

Een parcours van 18 km. De zachte heuvelhelling begint wanneer u de RAVeL neemt en eindigt op een kleine berijdbare weg. Gestage afdaling naar de Vesder.

Kinderen

Vanaf +/- 15 jaar.

Vertrek

Aan het sportcomplex gaat u naar de brug over de Vesder die u oversteekt. Daar slaat u onmiddellijk linksaf naar de RAVeL, ter hoogte van de rotonde.

Bewegwijzering

Volg de MTB-wegwijzers (groene driehoeken en cirkels).

Parking

Plaatsen bij het sportcomplex, Rue de la Vesdre 14 in 4051 Vaux-sous-Chèvremont.

Informatie over de wandeling

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

Lengte

Minimumafstand18 Km

Duur

Minimumduur2:00
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.