Provincie Luik: Des collines de caractère

flag
  • Langlaufen
Dit is de regio - samen met de provincie Luxemburg - met het hoogste aantal skipistes. Dat is niet verwonderlijk aangezien we er de "hoge toppen" van het land vinden. Denken we maar aan de Signal de Botrange, de Mont Rigi, of de Baraque Michel. Het is echter ook de moeite om wat verder te rijden naar dorpjes met Duits klinkende namen als Büllingen, Elsenborn of Bütchenbach. Hun voordelen? Ten eerste waan je je in het buitenland omdat men er Duits spreekt (maar ook Frans). Ten tweede is de natuur er van een ongelooflijke schoonheid. In Bütchenbach kan je langlaufen op pistes van 2, 4, 8 en 12 km.
Informatie: Centre sportif de Worreken, 4750 Bütgenbach. Tel: 080/44 69 61. Prijs: gratis toegang tot de pistes en 8 euro per dag of 5 euro voor een halve dag voor de huur van de skis. Voor een gratis lijst van de skipistes in de Oostkantons: neem contact op met het Office du Tourisme. tel 080/22 76 64. Of met Sports d'hiver en province de Liège, tel 04/237 92 92.

Informatie over de wandeling

Lengte

Minimumafstand26 Km

Diensten/Faciliteiten

Diensten

  • Materiaalverhuur
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.