pdf

De Grotten van Neptunus, op ontdekking naar deze natuurparel in Couvin

  • Grot en spelonk
  • Rondleiding en ontdekking

Duik onder de grond en bewonder het werk van de natuur. Miljoenen jaren van erosie zijn nodig geweest om de rivier l'Eau Noire een van de oudste ondergrondse grotten van België te laten graven, de Grotten van Neptunus in Petigny.

Ontspanning en ontdekking in een uitzonderlijke omgeving

Tijdens de 50 minuten durende rondleiding wordt je ondergedompeld in een wondermooi natuurkader, een waar plezier voor het hele gezin. Van aan de ingang, aan de voet van een steile rots van Givetien-kalksteen, tot het klank- en lichtspel op de ondergrondse rivier,  beleef je onvergetelijke momenten te midden van dit natuurschoon.

Je hoeft niet eens dol te zijn op de ondergrondse wereld om te vallen voor de charmes van de Grotten van Neptunus.

Zin om meer te weten?

De Grotten van Neptunus liggen in het hart van de Calestienne. De unieke natuur hier is bewaard en beschermd - het is een Natura 2000 site - en je kan hier naar hartelust wandelen.

Een viertal informatieborden staan opgesteld op het wandelpad naar de grot, rond 4 verschillende thema’s: Waar komen onze kalkrotsen vandaan?, De rivier l’Eau Noire en karstverschijnselen, Een eigen fauna en flora… om te beschermen, Wat er zoal leeft in onze grotten…

Geniet na je bezoek van een streekspecialiteit op het terras terwijl je kinderen ravotten in de speeltuin.

Mogelijkheid om je bezoek te combineren met de attractie Brûly-de-Pesche 1940.

 

Prijs

Individueel

€ 8
€ 5
€ 7
€ 7

Groep

€ 7
van € 4,5 tot € 5,5
Gratis toegang voor kinderen jonger dan 4 jaar.

Diensten/Faciliteiten

Voorzieningen

  • Parking autocar
  • Parking

Aanvullende informatie

BusparkingJa
Beveiligde parkingJa
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.