Chassepierre, een van de Mooiste Dorpen van Wallonië

flag
  • Chassepierre, een van de Mooiste Dorpen van Wallonië
  • De mooiste dorpen van Wallonië
Chassepierre ligt op je te wachten in de provincie Luxemburg, op een steenworp van Florenville. Dit mooie dorp staat bekend om zijn Internationale Festival voor Straatkunsten.
Het charmante dorp Chassepierre verwelkomt je op 4 kilometer van Florenville en op ongeveer 20 km van Bouillon.
De architecturale rijkdom van dit Mooie Dorp, een schilderachtige paradijs, hoeven we niet meer aan te tonen. Tal van 8ste en 9de-eeuwse gebouwen zijn hiervan het levende bewijs: de Saint-Martinkerk en zijn begraafplaats, het presbyterium of de oude molen.
Wat natuur betreft onderscheidt Chassepierre zich door zijn netwerk van ondergrondse galerijen die door mensen met de hand werd uitgegraven. Het netwerk staat bekend als "Le Trou des Fées". De galerijen liggen aan de kerk en zijn bereikbaar via een passerelle.
Wat denk je ervan? Breng je een bezoekje aan Chassepierre? Denk eraan, elk jaar tijdens het voorlaatste weekend van augustus wordt hier het Internationale Festival voor Straatkunsten gehouden en elke zondagochtend kan je de boerenmarkt bezoek in het dorpscentrum.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.