Kasteel van Steinbach | Kasteel van Beurthé

flag
  • Kasteel
  • Bouwkundig erfgoed
Het Kasteel van Steinbach dat teruggaat op het begin van de 11de eeuw ligt in een pittoresk dorpje dat dezelfde naam draagt, in de streek van Houffalize.
Het volledig domein is sinds 1976 geklasseerd als erfgoed. Het kasteel is een zeldzaam, maar mooi voorbeeld van niet-stedelijke architectuur uit de 18de eeuw. Hoewel de funderingen van het kasteel teruggaan op de 11de eeuw, is het gebouw zoals we het vandaag kennen recenter. Het kasteel werd immers getroffen door een verwoestende brand en werd tussen 1750 en 1766 heropgebouwd door Michel Jospeph de Beurthé. Het dankt zijn huidige vorm aan de Oostenrijkse architect Albert Starck.
Dit vierkante romantische gebouw, met een ruime binnenkoer, broodoven en achthoekige torentjes is het oudste van de 3 kastelen die het dorpje Steinbach telt. Het dorpje is gelegen op de oostelijke oever van de Ourthe en behoort tot de mooiste dorpjes van Belgisch Luxemburg.

Het kasteel bezoeken

Het Kasteel van Steinbach is in privéhanden.
Het is vrij toegankelijk voor het publiek ter gelegenheid van de open monumentendagen die één weekend per jaar plaatsvinden tijdens de maand september.

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.