Kasteel van de Prinsen van Caraman

flag
  • Kasteel van de Prinsen van Caraman
  • Kasteel
  • Bouwkundig erfgoed
Het kasteel van de Caraman-Chimay, nu het Institut Trinité Notre-Dame, is niet het eerste kasteel dat in Beaumont werd gebouwd. Oorspronkelijk zou het een stichting van Richildis, gravin van Henegouwen, uit halfweg de 11de eeuw zijn geweest. Later, in 1549, laat Filips van Croÿ een renaissancekasteel optrekken. Het huidige gebouw, in neogotische stijl, is het resultaat van de verbinding van verschillende woonhuizen uit de 18de eeuw en een nieuwbouw uit 1845. Het kasteel van de Caraman-Chimay omvat verschillende delen die onderling met elkaar zijn verbonden door de gevel. Een neogotisch ingerichte woonst die werd aangekocht in 1805 vormt het centrale deel van het kasteel. In 1845 worden er vleugels aangebouwd. Zij herbergen, aan de achterzijde, de bouwwerken uit de 18de eeuw.
Kasteel kan niet bezocht worden.
In dit herenhuis, dat destijds toebehoorde aan Maurice Riquet de Caraman, prins van Chimay... en kersvers baron, bracht Napoleon de nacht van 14 op 15 juni 1815 door. Een plaat met de keizerlijke adelaar herinnert hieraan. In dit gebouw is momenteel een middelbare school gehuisvest.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.