Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Bouwkundig erfgoed
De Rode Toren, een vestingtoren uit de 12de eeuw vormt de achtergrond voor de voorstelling van 'In de Schaduw van de Vestingsmuur'.

De voorstelling 'In de Schaduw van de Vestingsmuur' handelt over de ontwikkeling van de vestingmuren van Doornik door de eeuw heen. Deze film - een aanrader voor geschiedenisliefhebbers - is een perfecte aanvulling op 'De Gang van de Tijd' die op de Dienst voor Toerisme bekeken kan worden.

De Rode Toren

De middeleeuwse Rode Toren is vernoemd naar de rode dakpannen die deze toren altijd hebben gesierd. Tot 2003 was de toren een ruïne midden in de stad. Maar sinds de restauratie wordt de toren gebruikt voor speciale bijeenkomsten en wordt de film vertoond.

Praktische informatie

Toegang en bezoeken enkel mogelijk voor volwassenen en begeleide schoolgroepen. Reserveren verplicht bij de toeristische dienst: +32 (0)69/22 20 45.
Informatie over de verschillende bezoekformules krijgt u bij de toeristische dienst.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Visites

Groep - EN - FR - NL

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden