Belfort van Bergen en zijn museum, Unesco-werelderfgoed

flag
  • Belfort van Bergen en zijn museum, Unesco-werelderfgoed
  • Museum/ontdekking
  • Monument
  • Bouwkundig erfgoed
Het gebouw van 87 meter hoog en erkend als Unesco werelderfgoed is het enige belfort in barokstijl in België.
"El Catiau" zoals hij in Mons liefdevol genoemd wordt - hét symbool van de Bergense identiteit - werd in de 17de eeuw gebouwd, na de instorting van de klokkentoren in 1661. Hij ligt naast het park van het Gravenkasteel, op slechts 200 meter van de Grand'Place.
Het Belfort van Mons illustreert de sobere barokstijl met een klassieke inrichting. De muren zijn opgetrokken uit zandsteen van Bray, de ornamenten, zuilen en pilasters uit blauwe steen.

Het museum van het Belfort

In het kader van Mons 2015, Europese Cultuurhoofdstad wordt een nieuw museum geopend in het hart van het Belfort. Het is gewijd aan zijn geschiedenis en zijn nauwe banden met de stad. Je kan er een thematisch museumparcours volgen dat ook is opgebouwd met nieuwe technologieën.
Bovendien neemt een glazen lift je mee naar de top van het belfort, de ideale plek voor een panoramisch zicht op Mons en haar monumenten. Het museum stelt je ook culturele bezoeken en activiteiten voor.

Diensten/Faciliteiten

Uitrusting

  • Parking
  • Parking autocar

Aanvullende informatie

BusparkingJa
Beveiligde parkingJa
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.