NINGLINSPO, VALLEE ROMANTIQUE

flag
  • Wandeling/wandeltocht
De "Ninglinspo" is een nogal rare naam die ons doet glimlachen. Het is echter de naam van een prachtige vallei die nog niet is aangetast door overdreven toerisme. Een "romantische" vallei in de ruime zin van het woord "die de smaak voor mysterie en fantasie aanwakkert". Een vallei waarin een kleine rivier stroomt, en waar het wel lijkt of een reuzenhand hier en daar een aantal buitenmaatse rotsblokken heeft achtergelaten. Een landschap dat tegelijk zacht en dromerig is, woest en grandioos.
In Namen, neem de N90 tot in Huy (28km), en daarna de N66 (Route van de Condroz) tot u in Hamoir komt (28km). Van daaruit gaat het naar Aywaille (13 km op de N86). Remouchamps ligt een drietal km verder. U hebt dan nog zo'n 4 km te gaan op de N633 in de richting van Trois-Ponts. De start begint zich in Nonceveux. U zal een café zien op uw linkerzijde met de pijl "Ninglinspo". In Luik, de E25 in de richting van Luxembourg - uitrit 45 (Remouchamps). Met de trein, vertrekkende in Luik Guillemins, neem de lijn Amblève en stap af in Remouchamps.

Informatie over de wandeling

Longueur

Distance minimum7 Km
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.