Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Folklore en traditie

De Processie van La Pucelette is een groots folkloristisch evenement dat geschiedenis en tradities combineert. De uitgelaten bevolking verwacht je in Wasmes nabij Bergen.

Oorsprong van de traditie

De processie van La Pucelette haalt haar herkomst uit een legende uit de 12e eeuw, waarin wordt verhaald hoe heer Gilles van Chin ten strijde trekt voor een gevecht met een draak die de streek teistert en mens en dier velt, en hoe hij een meisje (la Pucelette) dat de gevangene is van het monster, bevrijdt.

De processie van Wasmes is eenn van de belangrijkste van de streek en laat de zwerftochten van de gewonde draak voor hij sterft, herleven.

Programma

  • Pinkstermaandag: la Pucelette (gesymboliseerd door een meisje) wordt aan de bevolking voorgesteld.
  • Op pinksterdinsdag wordt het beeld van Onze Lieve Vrouwe van Wasmes meegevoerd over een traject van 17 km. Vertrek aan de kerk van Cambri.
  • Op dezelfde dag hebben een groot aantal festiviteiten plaats in zowel Wasmes als in de aangrenzende gemeentes.

Kom dit traditionele evenement vieren in Wasmes, in de streek van Bergen!

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Van maandag 20 tot 21 mei 2024

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uitstapjes en verblijven in Wallonië en de Ardennen

Downloaden