Processie van La Pucelette en Tocht van Wasmes

flag
  • Folklore en traditie
Van maandag 21 tot 22 mei 2018.
Ontdek dit grootse folkloristische evenement dat geschiedenis en tradities combineert. De uitgelaten bevolking verwacht je in Wasmes, in mei 2017.
De processie van La Pucelette haalt haar herkomst uit een legende uit de 12de eeuw, waarin wordt verhaald hoe heer Gilles van Chin ten strijde trekt voor een gevecht met een draak die de streek teistert en mens en dier velt, en hoe hij een meisje (la Pucelette) dat de gevangene is van het monster, bevrijdt. De processie van Wasmes is één van de belangrijkste van de streek en laat de zwerftochten van de gewonde draak voor hij sterft, herleven.
Op pinksterdinsdag wordt het beeld van Onze Lieve Vrouwe van Wasmes meegevoerd over een traject van 17 km. Op dezelfde dag hebben een groot aantal festiviteiten plaats in zowel Wasmes als in de aangrenzende gemeentes.
Pinkstermaandag: la Pucelette (gesymboliseerd door een meisje) wordt aan de bevolking voorgesteld.De tocht van Wasmes vindt plaats op dinsdag na Pinksteren en begint vanaf de kerk van Cambri.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.