Ook Wallonië gaat voor anker in Oostende - van 25 tot 28 mei

Waterratten hebben het helemaal naar hun zin in Wallonië. Zeilen, surfen, kajakken, jetskiën, waterskiën, teleskiën, duiken, hengelen, zwemmen... Te veel om op te noemen! Kom het allemaal ontdekken op het Stationsplein in Oostende tijdens Oostende voor Anker.

Wist je dat Wallonië meer dan 450 kilometer bevaarbare waterwegen heeft? En dat er 46 aanmeerplaatsen zijn met alle nodige comfort, waaronder 18 jachthavens? Nee? Kom dan naar Oostende voor Anker.

Hijs de zeilen en ontdek Wallonië vanop het water

Op het Stationsplein ontdek je alles over de natuur, de geschiedenis, het patrimonium en de culinaire hoogstandjes van Wallonië. Je kan de streek te voet of met de fiets verkennen, maar leuker en origineler is met een boot.

Of je nu wilt aanmeren voor enkele uren of meerdere dagen, alles is mogelijk. In de jachthavens geniet je van sanitaire voorzieningen en bewaking. De bezienswaardigheden kan je bezoeken dankzij de vele stopplaatsen langs het water.

Met andere woorden: Wallonië is een uitstekende bestemming voor waterliefhebbers. Benieuwd naar informatie over alle mogelijkheden en toeristische attracties? Bezoek dan het Waalse dorp tijdens Oostende voor Anker en haal jouw gids voor de Echte Ardennen en Waalse Steden aan onze stand.

 

Praktische info

Wallonië België Toerisme is aanwezig in het Overheidsdorp op het Stationsplein op:

  • donderdag 25 mei van 10 tot 19 uur
  • vrijdag 26 mei van 10 tot 19 uur
  • zaterdag 27 mei van 10 tot 19 uur
  • zondag 28 mei van 10 tot 18 uur

Website: www.oostendevooranker.be