Groeiend aantal Belgische infrastructuren met ecolabel

Wat hebben een trendy jeugdherberg, een luxueus hotel en heel wat logeeradressen gemeen? De kwaliteit van hun dienstverlening en respect voor de natuur.

De internationale ecolabels "Green Key" en "Green Globe" zijn een ijzersterke garantie ! 

"Green Key" : Internationaal ecolabel voor 1500 toeristische infrastructuren

De "Green Key" is een internationaal ecolabel dat uitgereikt wordt op initiatief van de Foundation for Environmental Education (FEE).
 

Dit ecolabel wordt jaarlijks uitgereikt aan toeristische installaties, hotels, gîtes en gastenkamers, conferentiecentra en attracties, ... De criteria waarop geëvalueerd worden zijn algemeen milieubewustzijn, beheer van afval, energie, groene ruimtes, voedsel, mobiliteit, ...

Hotels in België met een label:

"Green Globe" : internationaal certificaat voor duurzame ontwikkeling voor onze Belgische infrastructuren

Het Green Globe label beloont en begeleidt alle toeristische organisaties die bij hun activiteiten beter willen omspringen met het milieu.

Het Crowne Plaza Brussels - Le Palace is het eerste hotel in België dat in 2012 het Green Globe certificaat kreeg.

 

"Ecodynamische onderneming": een garantie op duurzame ontwikkeling in Brussel

Het label "Ecodynamische onderneming" wordt toegekend aan Brusselse ondernemingen, groot of klein, openbaar of privé die behoedzaam omspringen met het milieu. Hierbij wordt rekening gehouden met rationeel beheer van afval, inspanningen op vlak van energiebesparingen en aanmoedigingen en faciliteiten voor zachte mobiliteit van werknemers...
 

Raadpleeg de lijst met onze hotels die het label "Ecodynamische onderneming" dragen en één tot drie sterren kregen in functie van de geleverde inspanningen.