pdf

Wandeling Ottignies - Louvain-la-Neuve

  • Wandeling/wandeltocht

Vertrek aan het onthaalpaviljoen. Wandel langs de noordzijde van het meer naar de Fortinbrug. Ga via de Chemin du Lac langs de Ry-Angon. Aan de kruising met de Chemin des Massettes, neemt u terug de Chemin du Lac omhoog naar de Martinbrug. Blijf deze weg volgen en ga aan de kruising links de Chemin des Pouillots in en ga verder over de Sentier des Molignies en de Chavée des Roitelets (holle weg). Aan de kruising neemt u de Chemin des Sars en vervolgens rechts, de Sentier de l'Arbre cassé (helling van ca 30 m). Aan de kruising gaat u de Chavée de la Sablière (daling van ca 60m) af naar de Bichesbrug. Neem de Sentier de la Baronne niet, want die eindigt met een trap! Ga naar rechts naar de Fortinbrug en wandel langs de zuidzijde van het meer naar het onthaalpaviljoen en de cafetaria.
Bereikbaar via de N4 afrit naar de N233 (richting Bruyères) of via de N 35 (afrit Bois des Rêves). Het vertrekpunt is op de parking van het Provinciaal Domein van het Bois des Rêves. Aan de ingang van de site, op 130 m, is er een cafetaria/receptie met toiletten.
Het parcours is ongeveer 3,8 km lang. Duur +/- 1u (het hele jaar door open). Begeleiding is vereist voor sommige hellingen.
Opmerking over toegankelijkheid. Deze wandeling werd gedaan in een elektrische rolstoel, bij droog weer en met goede banden.
Er zijn tientallen andere wandelingen in heel Wallonië.

Informatie over de wandeling

Lengte

Minimumafstand4 Km
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.