Viva Roma ! | Tentoonstelling in La Boverie van Luik

pdf
  • Tentoonstelling
Van 25 april tot 26 augustus 2018.

Ontdek Rome en de Europese kunstenaars die er verbleven via een internationale tentoonstelling in samenwerking met het Louvre. In La Boverie van Luik, van 25 april tot 26 augustus 2018.

Eeuwige stad

Rome is een tijdloze stad waar je gedurende eeuwen naartoe moest om je intellectueel en moreel te vormen. In de hoofdstad van Italië kwam de Europese kunst van de 16e tot 21e eeuw samen.

Stad vol ontmoetingen

In Rome worden buitenlandse kunstenaars geïnspireerd door de oudheid en Italiaanse kunstenaars van wie ze de werken kopiëren. Daar vormen zich ook vriendennetwerken. Ze komen in contact met elkaar, gaan naar dezelfde restaurants, hebben vaak hetzelfde gestudeerd en schilderen dezelfde locaties of dezelfde modellen.

De tentoonstelling

De tentoonstelling Viva Roma! kwam tot stand door een samenwerking tussen La Boverie en het Louvre. Je ontdekt er 150 werken afkomstig van een vijftigtal internationale instellingen zoals de Musea van San Francisco, Cleveland, Budapest, Kopenhagen, het Yale Center for British Art, het Getty van Los Angeles, het Capodimonte in Napels, enz. Tijdens deze tentoonstelling kom je te weten waarom Europese kunstenaars naar Rome reisden of er verbleven.

Bezoek zeker deze grootse internationale tentoonstelling in Luik!

 

Openingstijden

Van 25 april tot 26 augustus 2018.

Van dinsdag tot en met zondag, van 10.00 tot 18.00 uur

Sluitingsdag: maandag

Organisatoren

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.