pdf

Toren van Eben-Ezer: een fascinerende en indrukwekkende site

  • Toren - Eben-Ezer - waterspuwer - buitengewoon - museum - vuursteen
  • Monument
  • Bouwkundig erfgoed
  • Museum/ontdekking

De toren van Eben-Ezer is een vuursteenconstructie die de bezoeker intrigeert zodra die zijn blik laat vallen op het gebouw met de vier gigantische standbeelden.

In de jaren 1960 werd deze prachtige toren door Robert Garcet gebouwd in een onbewoond gebied dat de vallei van de Geer domineert. De constructiematerialen waren grote vuurstenen uit de nabijgelegen mijn.

Gevleugelde dieren waken over jou

De zeven verdiepingen eindigen in een terras met hoeken, waarop grote gebeeldhouwde gevleugelde dieren afgetekend worden. Het lijken wel aandachtige bewakers. Het gebouw zal je zeker niet onverschillig laten, zo bevreemdend is het.

Binnen vertelt een tentoonstelling de geschiedenis van de constructie van de toren en de pacifistische actie van Robert Garcet. Een nieuwe interactieve didactische ruimte met de naam "Geospadium" leidt de bezoekers (vanaf 9 jaar) naar de Krijtperiode waar ze de vorming van de vuursteen (silex) kunnen ontdekken en het gebruik ervan doorheen de geschiedenis van de mensheid, de fossielen, de fauna en flora... De hele leefwereld van dat tijdperk dus. Een bezoek aan het Geospadium is inbegrepen in het bezoek aan de toren.

Prijs

Individueel

€ 6
€ 4
€ 4
Kinderen jonger dan 12 jaar: gratis. Groepsbezoeken: € 38 voor de gids.

Informatie over de wandeling

Duur

Minimumduur0:30
Maximumduur1:00

Diensten/Faciliteiten

Diensten

  • Rondleiding voor groepen

Voorzieningen

  • Parking autocar
  • Parking

Aanvullende informatie

BusparkingJa
Beveiligde parkingJa
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.