pdf

Tentoonstelling "100 jaar Gele Trui" in de Espace Wallonie in Brussel

  • Tentoonstelling
Van 28 maart tot 14 juli 2019.

In het kader van het vertrek van de Tour de France 2019 in Brussel en de eerste etappes in Wallonië, organiseert de Espace Wallonie van 28 maart tot 14 juli 2019 de officiële tentoonstelling "100 jaar Gele Trui".

De tentoonstelling is een eerbetoon aan de 15.059 renners die aan de Tour zijn begonnen en de 3.228 "Géants". Een groot aantal Belgische renners droeg trots de gele trui. De bekendste is natuurlijk Eddy Merckx, de onbetwiste koning van de fiets, die de trui 111 keer droeg gedurende zijn carrière. Een record!

Niet te missen

  • De vijfvoudige winnaars: Anquetil, Merckx, Hinault en Indurain
  • De mythische duo's
  • De broederschappen in de Tour
  • Een quiz om je kennis te testen
  • Verzamelstukken, anekdotes, video's...

Een beetje geschiedenis...

Het was tijdens de 11e editie van de Tour in 1919 dat Henri Desgrange, wedstrijdleider, de gele trui in de kleuren van de krant L'Auto, de hoofdsponsor van die tijd, creëerde. De gele trui, die onmiddellijk door de renners en het publiek werd toegejuicht, maakte het gemakkelijk om de 1e in het algemeen klassement te herkennen, en werd een belangrijke attractie van de wedstrijd.

Gepassioneerd door de Tour de France? Denk aan de hoogtepunten van de Belgische renners en ontdek Wallonië, een kwaliteitsfietsbestemming!

Een evenement in samenwerking met visit.brussels

Openingstijden

Van 28 maart tot 14 juli 2019.

Maandag-vrijdag: 11.00 tot 18.00 uur
Weekend: 13.00 tot 18.00 uur

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.