pdf

SUR LES TRACES DU BANDIT DELBROUCK.

  • Mountainbiketocht
We schrijven 3 maart 1745. Een bleke dageraad breekt aan. De mist trekt op van de nabijgelegen Beek van Somme. We zijn ergens in een veld, dichtbij een immense eik, naast de oude route van Sedan. Binnen een paar minuten zal Delbrouck worden opgehangen in deze boom. Hij was ooit één van de meest gevreesde Ardense bandieten, samen met Géna en Magonette. Delbrouck heeft de kapelaan van Barvaux vermoord. Hier, aan de voet van de "Gibet-Eik" zal hij zich moeten verantwoorden van zijn daden. Kom fietsen of wandelen in deze streek, en misschien brengt de geest van deze verschrikkelijke bandiet u wel een bezoekje.
Van Namen tot Brussel, neem de N4 naar Aarlen. Aan de uitrit van Pessoux (32 km na Namur), neem de RN929 links in de richting van Mean. Na 10,5 km komt u in Failon. Parkeer uw wagen dichtbij de kerk, als u het dorp binnenrijdt.

Informatie over de wandeling

Lengte

Minimumafstand13 Km
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.