In het spoor van Victor Hugo | Tentoonstelling in Bergen

flag
  • Tentoonstelling
  • Bezoek
Van 22 april tot 12 november 2017.

Herontdek de uitgaves van de dichter Victor Hugo aan de hand van parcours vanaf het Belfort of de Artotheek. In Bergen van 22 april tot 11 november 2017.

Een intimistisch parcours

Met een geïllustreerde kaart in de hand, volg je het spoor van Victor Hugo. Dit parcours dompelt je onder in het privéleven van de dichter. Je ontdekt er de brieven die hij schreef naar zijn vrouw Adèle en je leert meer over zijn romance met Juliette. In de straten van Bergen en in het Belfort bevinden zich diverse artistieke installaties.

In de artotheek

Een selectie werken uit overheidscollecties, een orginele tekeningen van de kunstenaar en zijn reiswerktafel dompelen je onder in het 19de-eeuwse Bergen.

Rond de tentoonstelling

Ontdek Victor Hugo met je ogen dicht. Dompel je onder in de stad, raak de hoogste stenen van het belfort aan, luister naar de beiaard, onderga de sfeer van de Grand-Place. 

In de winkels van Bergen zie je diverse citaten van de dichter.

Hou je ogen het hele jaar open in Bergen, want de verzamelwerken van de schrijven veranderen af en toe van locatie. Volg deze boekenjacht via de sociale media.

Na zijn eerste bezoek meer dan 180 jaar geleden, drukt Victor Hugo nog altijd zijn stempel op Bergen!

Organisatoren

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.