pdf

Sterrenwacht Observatoire Centre Ardenne in Grapfontaine

  • Museum/ontdekking
De sterrenwacht Observatoire Centre Ardenne is het enige permanente astronomisch observatorium en natuurwaarnemingscentrum in Wallonië dat toegankelijk is voor het grote publiek.
Sterrenkundigen, zowel amateurs als professionelen, toeristen en gezinnen kunnen terecht in het observatorium (in Neufchâteau, provincie Luxemburg) voor een daguitstap, een stage of een verblijf naar keuze in het teken van astronomie en natuur. Het hele jaar door organiseert het observatorium lezingen en tentoonstellingen. Het werkt ook mee aan grote astronomische evenementen, zoals Sterrennacht, de Nacht van de Duisternis en de Nationale Dag van de Astronomie.
Het observatorium is uitgerust met zes koepels, waarvan één toegankelijk voor mindervaliden. Het beschikt eveneens over een vergaderzaal, een didactische zaal, een planetarium, alsook over een “Klimaatpaviljoen”, dat volledig gewijd is aan het klimaat en de veranderingen ervan.

Praktische informatie

Dienstregeling Bezoek en activiteiten op afspraak
Groepstarief Naargelang de activiteit

Openingstijden

Van 01 januari tot 31 december 2019.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.