pdf

STADSTUINEN VAN HET HISTORISCHE CENTRUM VAN BERGEN

  • Park/tuin
Het historische centrum van Bergen vertoont tal van groene ruimtes met bomen. Wanneer men vertrekt aan het toeristisch onthaalpaviljoen van de Place Léopold ontdekt men achtereenvolgens de Square Franklin Roosevelt, de Square Saint-Germainmet zijn majestueuze kastanjeboom en zijn vrijwilligersfontein uit 1830, het kasteelpark dat werd aangelegd in 1869 op de plaats van het oude grafelijke kasteel, de binnentuin van het Hôtel de Graty (met zijn rozentuin), de Place du Parc uit 1821 in een omgeving met erfgoed uit de 17e en 18e eeuw en herdenkingsmonumenten. Ten slotte belandt men in de jardin du Mayeur van het stadhuis, die al bekend was in de 16e eeuw, met de fontein van de 'Ropieur' die de plaatselijke kwajongen voorstelt.
Rondleiding op schriftelijk verzoek bij de Toeristische Dienst, Grand-Place 22, 7000 Bergen. Tel.: +32 (0)65/33 55 80 - Fax: +32 (0)65/35 63 36.

Diensten/Faciliteiten

Dieren

    Huisdieren toegelaten
    Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.