pdf

Spoorwegmuseum van Sprimont

  • Spoorwegmuseum van Sprimont
  • Museum/ontdekking
  • Trein/tram/spoorwegfiets

Gelegen in het hart van de provincie Luik, is de Spoorweg van Sprimont een levend museum gewijd aan de geschiedenis van het industriële smalspoorvervoer.

De Spoorweg van Sprimont of CFS bevindt zich in het gehucht Damré, aan de voet van de oude buurtspoorlijn Poulseur - Sprimont - Trooz.

De CFS nodigt je uit om zijn permanente tentoonstelling te ontdekken, gewijd aan de buurtspoorlijn waarop de spoorlijn zich bevindt. Daarnaast beschikt het museum over een mooie collectie voertuigen voor het vervoer van industriële materialen, zoals steenkool en steen.

De Spoorweg van Sprimont stelt je een treinritje voor op een smal spoor met uitleg over de geschiedenis van de lijn. Je kan ook een bezoek brengen aan het museum van de steen van Sprimont. Een authentieke Parijse bus uit 1933 brengt je erheen vanaf de Spoorweg.

Maar de CFS omvat ook thematische routes zoals de "steenroute", de "Natuur- en Erfgoedroute" of de "Tramroute".

Praktische informatie

De CFS verwelkomt groepen het hele jaar door op reservering.

Individuele bezoekers kunnen de site bezoeken op speciale dagen zoals "Le Printemps des Musées", "Les Rencontres Internationales de Sculpture sur Pierre de Sprimont" of "Les Journées du Patrimoine".

Meer informatie over speciale dagen.

Groepstarieven

Volwassenen vanaf € 4

Kinderen van 3 tot 12 jaar vanaf € 2,50

Gratis voor kinderen onder de 3 jaar.

Alle formules en prijzen zijn beschikbaar op de website van de CFS.

Prijs

Groep

van € 4 tot € 25
van € 2,5 tot € 14

Diensten/Faciliteiten

Diensten

  • Rondleiding voor groepen
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.