pdf

Silence/Shapes: fototentoonstelling van Filippo Minelli in de Espace Wallonie

  • Tentoonstelling
Van vrijdag 22 november 2019 tot zondag 12 januari 2020.

Silence/Shapes vertelt de reis van een internationaal gerenommeerde fotograaf naar Wallonië. Foto's die de mooiste waterlandschappen van de regio in de kijker zetten. In de Espace Wallonie in Brussel, van 16 november 2019 tot 12 januari 2020.

Het project Silence/Shapes, opgestart door de Italiaanse kunstenaar Filippo Minelli, heeft als doel de stilte weer te geven door deze te visualiseren door middel van een gekleurde nevel. De waterscènes inspireerden hem onmiddellijk.

Waterrijk Wallonië

Na artistieke prestaties die over de hele wereld werden opgemerkt, verbleef Filippo Minelli een tijdje in Wallonië. Niet toevallig...

Het thema van het Waalse toerisme van 2019 maakt het publiek bewust van de noodzaak om het water te beschermen, een element dat van groot belang is.

Het gebruik van rook maakt het mogelijk om de aandacht te vestigen op deze zeer actuele kwesties.

12 toeristische bezienswaardigheden

In 2019 nam Filippo Minelli zijn camera en nevelapparaat mee naar 12 Waalse waterscènes, al dan niet populair of emblematisch.

De Lesse, de Lacs de l'Eau d'Heure, het kasteel van Walzin en een waterval in Malmedy waren het toneel van zijn artistieke prestaties.

Steeds respecteerde hij het milieu, de locaties en de bewoners.

Ontdek alle foto's genomen in Waterrijk Wallonië, gegroepeerd in een uitzonderlijke tentoonstelling in de Espace Wallonie in Brussel !

Openingstijden

Van vrijdag 22 november 2019 tot zondag 12 januari 2020.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.