Shakespeare romantique | Tentoonstelling in het Félicien Ropsmuseum

flag
  • Tentoonstelling
Van zaterdag 21 oktober 2017 tot zondag 25 februari 2018.

Ontdek de impact van het theater van Shakespeare op de beeldende kunsten van de 19de eeuw. Bewonder een selectie werken in Namen, van 21 oktober tot 25 februari 2018.

Een van de grootste schrijvers van de Engelse cultuur

William Shakespeare (1564-161616) wordt beschouwd als een van de grootste dichters, toneelschrijvers en schrijvers van Engeland. In 1750 behaalde hij de titel van meester nationale literatuur. Al in de 19e eeuw begon het werk van de dramaturg schrijvers, maar ook romantische schilders te inspireren. De grote literaire fresco's uit het verleden, die van Dante, Racine en Shakespeare, worden inspiratiebronnen voor schilders die de kunst van het ensceneren volgen.

De dramatische personages geportretteerd

De tentoonstelling in het Ropsmuseum presenteert de Shakespeariaanse helden die kunstenaars midden 19de eeuw inspireerden. Deze omvatten Hamlet en Ophelia, Romeo en Julia, Macbeth en zijn "Lady" of Othello en Desdemona.

Zo' n zestig schilderijen, gravures, posters en beeldhouwwerken uit verschillende instellingen zijn te ontdekken in het museum.

Neem de tijd om deze tentoonstelling te bewonderen, het resultaat van een samenwerking met het Louvre Museum en het Eugène Delacroix Nationaal Museum.

Openingstijden

Van zaterdag 21 oktober 2017 tot zondag 25 februari 2018.

Van dinsdag tot zondag van 10 tot 18 uur.

Gesloten op maandag.

Organisatoren

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.