pdf

Sentier de l'Etrange, vreemde wandeling in Ellezelles

  • Wandeling/wandeltocht

Je vertrekt aan het Huis van het Pays des Collines en wandelt door het dorpje Ellezelles. Daarna begint je ontdekkingstocht naar een wereld vol magische wezens.

Het ongewone duikt op aan iedere straathoek, maar ook in de struiken of aan de rand van het bos: de wandelaar wordt meegenomen op een aangename tocht van 6 km. De bijzondere en buitengewone wandeling langs de Sentier de l'Etrange (het Vreemde Pad) laat je de werken van Watkyne ontdekken. Langs het parcours staan her en der standbeelden en andere creaties, tot groot plezier van klein en groot. Een kaartje toont je de weg van het betoverde pad, waar heksen en weerwolven ronddwalen. De bijzondere wandeling werd uitgetekend door Jacques Vandewattyne en vernieuwd door de Vrienden van Watkyne. Meer dan 15 000 wandelaars genieten met volle teugen van hun tocht langs het parcours.

Om helemaal in de sfeer te komen, kan je ervoor kiezen om een verhalenverteller mee te nemen op je tocht. Die zal ongetwijfeld nog een extra dimensie geven aan dit fantastische universum.

De oorsprong van het Vreemde Pad

In de jaren '80 speelde Watkyne, grondlegger van de folk-art, sabbats en andere lokale festiviteiten, met het idee om een wandeling te organiseren in de vrije natuur. Die wandeling wilde hij opluisteren met beeldhouwwerken, bas-reliëfs die toverelfen voorstellen, en nog vele andere duivelse figuren.

Elk jaar maken nieuwe kunstwerken de unieke wandeling nog mooier. Zo ontstond er een openluchtmuseum, een permanente tentoonstelling die je het hele jaar door kan bezoeken. Welkom bij deze folkloristische, artistieke, maar vooral vreemde wandeling!

Belangrijk

Trek stevige schoenen aan, bij regenweer zijn dit zelfs best laarzen.

Prijs

Folder met gedetailleerde plattegrond te koop voor € 2 in het Maison du Pays des Collines in Ellezelles. Rondleiding met verhalenverteller, neem contact op met het Maison des Collines +32 68 54 56 00.

Informatie over de wandeling

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

Lengte

Minimumafstand5 Km
Maximumafstand5.4 Km
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.