pdf

Op stap met de kinderen naar het Aquarium-Museum van Luik

  • Dierenpark/zoo/aquarium
  • Museum/ontdekking

Bezoek het Aquarium-Museum van Luik met je hele gezin. Jong en oud zullen versteld staan van de rijkdom en schoonheid van het dierenrijk. In het Aquarium-Museum ontdek je een ongelooflijke waterfauna en vissen uit de hele wereld.

Dit wateruniversum aan de oevers van de Maas, in de Vurige Stede, telt een vijftigtal reservoirs die plaats bieden aan bijna 2.500 vissen.

Daar gaan we!

Tijdens het bezoek (ongeveer 2 uur) zullen je kinderen het leuk vinden om met behulp van kaarten, didactische borden, modellen en interactieve terminals, de legendarische piranha's, de clownvissen in hun anemonen, de blinde grotvissen, de beroemde steenvis.... en niet te vergeten de fascinerende zwartpuntrifhaai of de "baby hondshaai" te herkennen.

Je kinderen duiken met droge voeten in het hart van de oceanen, zeeën, meren en rivieren van de wereld... 

De ontdekking gaat verder in het museum

20.000 beschermde, opgezette specimens of skeletten van specimens: van vlooien tot walvissen, via anaconda's, spinnen, schelpen, opgezette beren, chimpansees en andere primaten.

Na het bezoek

De volwassenen eindigen hun bezoek met een proeverij van La Requine, het bier van het Aquarium - Muséum.

Familiepas

Geniet van een speciale "Family" pas voor maximum 2 volwassenen en 3 kinderen tegen de prijs van € 22 en... gratis toegang voor kinderen onder 3 jaar.

Zin om terug te komen?

Je kinderen kunnen deelnemen aan een leuke paas- of zomerstage met als thema voor 2018: Anim'EAUX.

Ben je tussen 9 en 12 jaar oud en ben je gepassioneerd door waterdieren die leven in vijvers, rivieren, zeeën en oceanen over de hele wereld? Dan is deze stage voor jou!

Je kunt helpen vissen te voederen, te knutselen en vragen beantwoorden zoals: het leven in het water varieert van het ene type water tot het andere, wat vind je in een vijver, meer, zee of oceaan?

Kom het ontdekken tijdens deze 5-daagse staat. Er staat zelfs een bezoek aan een waterzuiveringsinstallatie op het programma.

Openingstijden

Van 02 januari tot 30 december 2019.

Prijs

Individueel

€ 7,5
€ 6,2
€ 6,2
van € 0 tot € 5

Groep

van € 5 tot € 6,2
van € 0 tot € 3,3

Diensten/Faciliteiten

Diensten

  • Educatieve dienst

Voorzieningen

  • Winkel/boetiek
  • Parking autocar
  • Parking tweewielers

Aanvullende informatie

BusparkingJa
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.