pdf

Wandelingen in de vallei van de Ninglinspo, een uniek bergriviertje in België

  • Wandeling/wandeltocht

In het bassin van de Amblève, nabij Aywaille, waar erosie de steen van de vallei uitgehold heeft, stroomt nu een van de charmantste beekjes van het land: de Ninglinspo. Een verrassende wandeling naast deze kleine rivier is uniek in België!

Ontdek deze vallei vol met gigantische rotsen, glijbanen en gaten uitgegraven door de kracht van het wilde water. De Ninglinspo loopt door een canyon en gaat van een hoogte van 400 m naar 150 m. De helling van 7,5% geeft hem een snelle stroom!

Vertrek: parking van Sedoz (nabij Remouchamps)
Geschatte duur: 2.45 uur
Afstand: 6 km
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Bewegwijzering: blauwe driehoek

Stap voor stap

De vele houten brugjes op het wandelpad nodigen je uit om van oevers te wisselen naargelang het pad. Geniet van betoverende landschappen: een aaneenschakeling van kleine watervallen droppen hun kolkende en kristalklare water in ketels, ook baden genoemd, waarvan sommigen lijken op natuurlijke jacuzzi's!

Bezienswaardigheden

Een ander wandelpad, op 13 km afstand, verkent ook deze charmante vallei. Vraag informatie op bij het Huis voor Toerisme van Outhe-Vesdre-Amblève.

Informatie over de wandeling

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

Lengte

Minimumafstand6 Km
Maximumafstand6.2 Km
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.