Napoléon van het eiland van de schoonheid tot het verloren eiland | Expo in Waterloo

pdf
  • Museumparcours en scene in het Wellingtonmuseum, Waterloo
  • Tentoonstelling
Van zaterdag 02 december 2017 tot vrijdag 31 augustus 2018.

Deze tentoonstelling in het Wellingonmuseum laat je het leven van de Keizer ontdekken aan de hand van uniformen. In Waterloo tot 31 augustus 2018.

Het resultaat van belangrijke samenwerkingen

De tentoonstelling Napoleon van het eiland van de schoonheid tot het verloren eiland, het leven van de Keizer aan de hand van uniformen, vloeit voort uit een samenwerking tussen het Wellingonmuseum, Frank Samson (hij vertolkt Napoleon tijdens de reconstructies) en Franky Simon (hij vertolkt maarsschalk Ney). De tentoonstelling kwam ook tot stand met de hulp van de Koninklijke Bibliotheek van België, de Fondation Napoléon in Parijs, de Koninklijke Museum voor Kunst en Geschiedenis, het Koninklijk Legermuseum en privépersonen.

Verschillende thema's uit het leven van Napoleon

De tentoonstelling belicht verschillende aspecten in het leven van de Keizer: zijn jeugd, de politiek, zijn campagnes, vrouwen, familie en de naasten van Napoleon.

Er wordt ook een belangrijk deel van de tentoonstelling gewijd aan mode en elegantie onder het Keizerrijk met uitzonderlijke stukken ontleend bij de belangrijkste musea en verzamelaars uit Frankrijk en België.

Openingstijden

Van zaterdag 02 december 2017 tot vrijdag 31 augustus 2018.

Tot 31 maart 2018: tentoonstelling elke dag toegankelijk (behalve 25/12 en 1/1, gesloten) van 10.00 tot 17.99 uur (opgelet, tot 13.00 op 24/12 en 31/12).

Vanaf 1 april tot 31 augustus: tentoonstelling elke dag toegankelijk van 9.30 tot 18.00 uur.

Organisatoren

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.