pdf

Museum van het Fort van Boncelles

Het Museum van het Fort van Boncelles is gelegen in een van de 12 forten ter bescherming van de stad Luik. Je kan er zeldzame en authentieke voorwerpen uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog ontdekken. Het is ook een museum over de militaire geschiedenis van ons land van 1830 tot nu.

Op een paar kilometer van het centrum van Luik staat het museum op de talud van het Fort van Boncelles. Het werd gebouwd in 1870, ontworpen door Generaal Henri Brialmont, en stond centraal tijdens de gevechten in augustus 1914 en mei 1940.

Uniek militair erfgoed over de 2 wereldoorlogen

Je ontdekt er heel wat over het militaire erfgoed van de laatste twee wereldoorlogen.

Langs het parcours zie je tal van zeldzame en unieke voorwerpen afkomstig uit privécollecties: vlaggen, Belgische en Duitse uniformen, wapens, munitie, obussen, militaire kaarten, foto's...

Een deel van het museum is volledig gewijd aan militaire maquettes: soldaten, tanks, gevechtsscènes, ...

Buiten beschikt het museum ook over een collectie militaire voertuigen.

Je bezoek afsluiten

De originele cafetaria is ingericht met meubilair uit vroegere officiersmesses en zetels uit pantservoertuigen zodat je na je bezoek lekker kunt ontspannen en wie weet je ervaringen en herinneringen delen met de museumconservator die een echte liefhebber is.

Openingstijden

Het hele jaar door open

Prijs

Individueel

€ 6
€ 4

Groep

€ 4
Gratis voor kinderen van jonger dan 4 jaar. Groepen van minimum 10 personen.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.