Militaire begraafplaatsen en peterschap van graven in Ploegsteert

pdf
  • Militaire begraafplaatsen in Ploegsteert
  • Monument

Militaire begraafplaatsen waar bijna 6.000 Britse soldaten begraven liggen die sneuvelden tijdens Wereldoorlog I.

In de buurt van het Interpretatiecentrum van de Eerste Wereldoorlog tellen we twintig begraafplaatsen die het hele jaar door goed onderhouden worden door de Imperial War Graves Commission.

De graven van de soldaten van het Commonwealth vallen op door hun sobere schoonheid met rechthoekige grafzuilen die aan de bovenkant licht afgerond zijn.

Vele mensen komen hier jaarlijks samen en laten een boodschap achter in de gastenboeken die aan de ingang liggen van elke begraafplaats

Peterschap van graven: 'Plugstreet Memory'

Individuele bezoekers maar ook basis- en middelbare scholen worden uitgenodigd om het peterschap op te nemen van graven op de verschillende begraafplaatsen.

Bij deze symbolische daad neemt elke peter deel aan een herdenkingsceremonie en legt hij een bloemstuk, een klaproos of een andere voorwerp neer. Hij kan ook onderzoek doen over het levensverhaal van de soldaat in kwestie.

Meer informatie

Toeristische dienst van Comines-Warneton, Chemin du Moulin Soete 221 in 7780 Comines.

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.